Která vína zvolit na štědrovečerní tabuli? 

Vánoce se blíží, a tak si představíme nejlepší odrůdy vína k tradiční sváteční večeři – smaženému kaprovi a bramborovému salátu.

Obecně se ke světlým masům hodí bílá vína a k tmavým masům červená vína. Další zásadou je podávat lehčí vína k lehkým pokrmům a výraznější vína k těžším, kořeněným jídlům. Chutě se nesmí navzájem „bít“.

Tradiční smažený kapr a bramborový salát vyžaduje suchá, plná a zralá bílá vína (rybí maso je světlé). Mezi ideální odrůdy patří Chardonnay, Neuburské, Rulandské bílé a Ryzlink rýnský. Případně, jste-li zastánci lehčí kuchyně a rybu budete dusit nebo péct, zvolte mladá a lehčí vína, mezi která patří Ryzlink vlašský. Milovníci mořských ryb ocení Rulandské šedé.

Také sladké dobrůtky doplňte dobrým vínkem

K vánočnímu pečivu zvolte polosladký Ryzlink rýnský, Sauvignon, případně Ledové víno Chardonnay balené v dárkové krabičce. Když k němu přivoníte, ucítíte citrusové plody, banány a rozinkové tóny. Chuť je skvostná, velmi plná, s medovou dochutí. Hrozny na toto unikátní víno byly nasbírány a slisovány na Silvestra 2014 při mínus 9 stupních Celsia.

Všechny jmenované odrůdy vín naleznete v našem sortimentu a můžete si je přes webové stránky snadno objednat – samozřejmě nejen na vánoční stůl.

Pro pokračování je nutné
potvrdit Váš věk

prohlašuji, že jsem starší 18 let