Na Boží hod vánoční doporučujeme Frankovku 

Hlavní vánoční svátky jsou Štědrý den, Boží hod a sv. Štěpán (od 24. do 26. prosince). Tradičně k nim patří návštěvy, slavnostní obědy a večeře.

Vánoční hodování se obvykle nese v českém duchu a na Boží hod často zahrnuje pečenou kachnu. Příprava této pochoutky není nijak náročná. Současným trendem je pomalé pečení masa, např. přes noc. Postupů je několik a každý kuchař přísahá na ten svůj, takže je na vás, který si oblíbíte. Jako příloha náleží ke kachně knedlíky a zelí, ve slavnostní den třeba červené i bílé.

A protože jste na stránkách vinařství, zaměříme se nyní na Frankovku – odrůdu vína, která se ideálně hodí právě k pečené kachně, ale i huse, zvěřině, ke guláši či lehčím kořeněným jídlům.

Lahodnou chuť naší Frankovky však oceníte i u samotné sklenky bez doprovodu jídla. Máme ji i ve variantě barrique, jinak barikové víno, zrající v dubových sudech. Tato Frankovka je nádherně harmonická se sytě rubínovou barvou a fialovými odlesky, s vůní drobného peckového ovoce a neodolatelnou chutí.

Frankovku i další vína značky Pavlovín nakoupíte prostřednictvím distributorů nebo přímo u nás.

Pro pokračování je nutné
potvrdit Váš věk

prohlašuji, že jsem starší 18 let